Известни кулинарни блогъри се включват в Street Food & Art Festival – Пловдив

През 2019  Пловдив е много повече от Европейска столица на културата, тъй като от 1 до 4 юли 2019 ще се превърне и в кулинарна столица на България! Един от най-вкусните арт фестивали у нас – Street Food & Art Festival – ще събере в парка около Гребната база едни от най-добрите готвачи, популярни лица, артисти, ресторанти на колела и фенове на street food културата.

Програмата на фестивала става все по-пъстра, вече е ясно и кои кулинарни блогъри ще направят свои демонстрации директно пред посетителите и ще разкажат за своята страст към храната.

Това са Адриана Гюзелева, която не крие страстта си към италианската кухня; Карина Попова, позната ни като един от най-колоритните участници в Masterchef 2017, Люси Евтимова, която може да ви сготви дори рецепти от филми, Таня Донева, която освен вкусни рецепти ще ни покаже и тънкостите на кулинарната фотография, както и Ан Фам – редактор на сайта „Тоест“, чиито виетнамски корени ще й помогнат да разкрие пред публиката чара на виетнамската кухня. Ще разберем и как е възможно да сме във форма без да се лишаваме от вкусни десерти – лично от автора на книгата „Здравословни десерти“ и личен инструктор Генади Генадиев.

По традиция всяка фестивална вечер приключва с акустични концерти и лятно кино със специална селекция кулинарни филми. Музикалните хедлайнери – част от които ще видите и да готвят, са Стефан Вълдобрев, P.I.F., Филип Аврамов и група „Джинджифил“, индийците TAPI Band и много други.

Очаквайте пълната програма и още много любопитни новини около фестивала.

Фестивалът е с вход свободен.