Oishii-san – японска кухня

Oishii-san е блог за японска кухня, култура и традиции. В него, освен любопитна информация за Япония, ще откриете повече и за естествено ферментиралите соеви сосове Kikkoman.

С над 300 годишна история естественият соев сос Kikkoman вече е част от японската кухня и се използва от японското императорско семейство.

Произвежда се в град Нода и се приготвя по стара и оригинална рецепта, която датира от преди векове и е на основата само на 4 съставки – соеви зърна, пшеница, вода и сол.

В наши дни соевият сос Kikkoman е не само перфектният партньор на всяко меню, вдъхновено от Азия, но и универсална подправка, която придава приятна наситеност и баланс на всичко – от маринати, сосове, дресинги, салати, супи, през различни ястия с месо, риба и морски дарове, до десерти.

В блога Oishii-san ще откриете повече информация и за здравословния начин на живот, готвенето като удоволствие, консумирането на храната като радост и празник дори в делника, за красивото поднасяне на храната.

На страниците на блога може да прочетете повече и за любопитни събития от Япония, както и изложби, фестивали и мастър класове в България, свързани с японската култура и кухня.

По време на демонстрацията на Street food & Art Festival – Пловдив ще приготвим суши и зеленчуци – сготвени, разбира се с уникалния соев сос Kikkoman.

One thought on “Oishii-san – японска кухня

Защо соевият сос е толкова важен за японската кухня? – Кино и храна – гр.ПловдивPosted on  8:47 am - юни 6, 2019

[…] https://plo2019.streetfoodfest.bg/oishii-san-%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D1%83… Oishii-san е блог за японска кухня, култура и традиции. В него, освен любопитна информация за Япония, ще откриете повече и за естествено ферментиралите соеви сосове Kikkoman. […]

Comments are closed