Какви са тайните на японската кухня?

Има съставки, без които някои ястия никога няма да бъдат същите. Такъв е и соевият сос за японската кухня, който е част от кулинарната народопсихология на Япония вече стотици години. Разбира се, има още много тайни, които само добрите познавачи на японската кухня могат да споделят.

Затова поканихме Oishii-san – автор на блога за японска кухня, култура и традиции, за да видим нагледно как се приготвя автентично японско суши и зеленчуци и как те се комбинират хармонично с естествено ферментиралите соеви сосове Kikkoman.

На японски „oishii“ означава „нещо вкусно“, a „san„ – „госпожа“. Така че Госпожа Вкусно ще сподели с вас кулинарните си страсти и ще можете да разберете повече за японската кухня.

„Започнах този блог, за да споделям в него японски кулинарни рецепти, техники за готвене като пържене в уок тиган и приготвяне на домашно суши. Впоследствие се заинтересувах от много повече теми, свързани с философията, традициите и съвременността в Страната на изгряващото слънце. Затова в блога си пиша за здравословния начин на живот, готвенето като удоволствие, консумирането на храната като радост и празник дори в делника, на красивото поднасяне на храната – нещо толкова обичайно за светоусещането на японците. “ – споделя Oishii-san.

Не пропускайте това кулинарно азиатско пътешествие!

One thought on “Какви са тайните на японската кухня?

Oishii-san – японска кухня – Кино и храна – гр.ПловдивPosted on  9:08 am - юни 6, 2019

[…] време на демонстрацията на Street food & Art Festival – Пловдив ще приготвим суши и зеленчуци – сготвени, разбира […]

Comments are closed