Въпроси

Как се извършват разплащанията във Фестивалната зона?

Всички разплащания се извършват с Фестивална карта, която всеки посетител може да зареди на входа на фестивала. Картите се използват многократно и могат да се зареждат през всички дни на фестивала. След приключване на събитието, остатъкът в картата може да бъде възстановен на притежателя и. Разплащания могат да бъдат извършени с дебитни или кредитни карти MAESTRO. Разплащания в брой не се допускат във фестивалната зона. Моля, при констатирани нарушения, сигнализирайте на представител на Фестивала или ни пишете тук.

Какво се случва, ако времето е лошо?

Събитията, част от Фестивала „Кино и Храна“ могат да бъдат осъществени при различни метеорологични условия. Еденствено проливен дъжд би ни възпрепятствал да проведем качествено мероприятие. В случай на дъжд по време събите и прекъсването му, ще обявим нова дата за провеждане. Следете сайта и FB страницата ни за точна информация.

Може ли да си нося храна и напитки?

Във фестивалната зона не се допускат храни и напитки, закупени предварително. „Кино и Храна“ е Street Food & Art фестивал. На територията на фестивала се предлагат храни и напитки, приготвени на място от най-добрите готвачи и майстори в града и страната. Въпрос на уважение и респект към участниците е да носите закупени отвън храни и напитки. Алкохолни напитки е категорично забранено да се внасят в зоната на фестивала.

Може ли да си нося нещо за сядане?

В зоната на Фестивала са предвидени достатъчно на брой седящи места. Ако прецените, донесете със себе си одеяло, шалте, постелка, стол, шезлонг или друго приспособление, за да се чувствате удобно.

Мога ли да пуша по време на фестивала?

Пушенето на територията на Фестивала „Кино и Храна“ не е препоръчително. Имайте предвид, че на нашите събития присъстват деца, младежи, бременни. Съобразявайте се с непушачите и ако за вас това е наложително, изберете подходящо място в близост до мястото на фестивала.

Може ли да доведа куче на Фестивала?

Препоръчително е кучета и други домашни любимци да бъдат обезопасени и да не се допускат до местата, където има струпване на хора  по време на Фестивала. Моля съобразявайте се с присъствието на различни посетители в т.ч. деца, хора с алергии и др.

Има ли осигурени тоалетни в района на Фестивала?

Да, в района на Фестивала „Кино и Храна“ има специално обособени тоалетни. Предвидили сме и полеви мивки, оборудвани със съответните санитарни материали.

Подходящ ли е Фестивала за деца?

Да, категорично. Всички събития, част от „Кино и Храна“са подходящи и за деца под 12 г. В определени часове на деня сме планирали и богата програма с детски занимания и работилници. Работното време на Фестивала е от 11.00 – 23.00 ч, като отговорността за присъствие на малолетни и непълнолетни лица във вечерните часове е на родителите им. Стараем се да подбираме участници, събития и филми без нецензурно съдържание и насилие, но за всеки случай, проверете в описанието на филмите, дали няма допълнително ограничение от продуцентите или разпространителите на съответното заглавие.

Филмите със субтитри ли са или са дублирани?

Нямаме определен стандарт за това, някои от заглавията са предварително обработени на български език, но повечето са със субтитри.

Осигурен ли е достъп за инвалиди до мястото на Фестивала?

Района на Гребната база е обществено достъпно място. Достъпът за инвалиди е свободен и не е възпрепястван по време на Фестивала. От тази гледна точка не би трябвало да имате проблем с достъпа. Наш екип е на разположение на всяко събитие, за да окаже помощ и съдействие.

Как мога да участвам във Фестивала „Кино и Храна“?

Ако мислите, че имате интересна идея, продукт или друго предложение, моля свържете се с нас на телефон: 0876 573797 или чрез FB страницата на Фестивала.